28 Березня, 2018

У світлі недавніх трагічних подій у одному із ТРЦ та на численні запити, що надходять в ТРЦ Forum Lviv, запрошуємо журналістів та усіх бажаючих на презентацію щодо протипожежних систем та заходів безпеки ТРЦ Forum Lviv, що відбудеться 30 березня о 13-00 на 3-му поверсі ТРЦ.

Також вважаємо за необхідне поділитись наступною інформацією, що стосується пожежної безпеки у ТРЦ.

Перш за все, наголошуємо, що в ТРЦ Forum Lviv на регулярній основі проходять навчання, тренінги та практичні навчальні евакуації серед обслуговуючого персоналу, технічних служб та представників орендарів.

ТРЦ Forum Lviv обладнаний однією із найсучасніших протипожежних систем, що включає систему пожежної сигналізації, оповіщення, системи водяного, газового та порошкового пожежогасіння, систему димовидалення та підпору повітря, що відповідають усім нормам безпеки. В ТРЦ працює цілодобовий пост спостереження за роботою та станом протипожежних систем.

Система пожежної сигналізації виявляє ймовірні місця займання чи задимлення.

Система водяного, порошкового та газового пожежогасіння автоматично чи вручну гасить пожежу.

Система оповіщення інформує працівників та відвідувачів ТРЦ про виникнення пожежі або надзвичайної події та необхідність проведення евакуації з приміщення.

Системи димовидалення усувають задимлення  з приміщень.

Усі протипожежні системи ТРЦ перевіряються і обслуговуються спеціалізованими ліцензованими компаніями на регулярній основі.

ТРЦ Forum Lviv поділений на протипожежні відсіки, які відгороджені між собою протипожежними стінами, протипожежними  дверями, а також протипожежними воротами та протипожежними шторами, які автоматично закриваються при спрацюванні протипожежних систем.

Протипожежні ворота обладнані хвіртками з системою «антипаніка», якими, в разі необхідності, можна евакуюватися з відсіку, де відбувається пожежа, та дістатися безпечного місця в ТРЦ.

Евакуація у ТРЦ відбувається відповідно до планів евакуації, які розташовані у вільному доступі вздовж торгових галерей та у магазинах. Евакуація відвідувачів із ТРЦ проходить із залученням відповідальних осіб орендарів та служб торгового центру  . Усі евакуаційні протипожежні двері з приміщень магазинів, в т.ч. кінотеатру, обладнані системою «антипаніка», яка дозволяє відкрити двері зсередини приміщення в  разі настання надзвичайної ситуації.

Адміністрація торгового центру і надалі продовжуватиме неухильно дбати про безпеку людей як свій найголовніший пріоритет для того, щоб ТРЦ Forum Lviv залишався безпечним місцем для всіх.